Tudom, hogy nem mindenkinek ébred föl az étvágya egy marék friss, zöld (esetleg sárgás) levél láttán, sőt, sokan – én is ismerek ilyet – tiltakoznának is: nem vagyok én nyúl! Szerintem pedig szép, kívánatos egy ilyen csokor, annak ellenére és amellett, hogy én kimondottan húskedvelő vagyok. Remekül elférnek egymás mellett.
A sok jó zöldségből, amit felhalmoztam, főztem, félretettem a kínai kel és a szárzeller középső részét, két csinos kis sárgarépát és egy póréhagyma világos részéből egy darabot. Ezt mind felaprítottam, a répát durvára reszeltem, összekevertem.
És a lényeg, olvastam egy kellemes, diétásnak szánt salátaöntetet, ezt akartam kipróbálni hozzá:
5 evőkanál balzsamecet, 1 evőkanál mustár, egy evőkanál víz, egy teáskanál olaj (az eredeti recept dió- vagy olívaolajat ajánl, én nemrég kaptam valakitől avokádóolajat, azt kevertem bele), végül egy gerezd fokhagyma összenyomva és néhány aprított bazsalikomlevél.
Egyetlen gond volt, hogy nekem csak sötét balzsamecetem volt itthon, amitől kevésbé szép lett az összhatás, hiszen egyenletesen barnás színű lett az egész. De ez egyáltalán nem befolyásolta rossz irányba az ízét, eldöntöttem, beszerzek világos balzsamecetet a következő hasonló öntethez, ez ne legyen akadály!
Utolsó kommentek