HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Még diétásabb párolt zöldség

2012.01.23. 09:33 BeckZsu

Úgy értem, hogy ez akkor is nyugodtan besorolható a fogyós kategóriába, ha a szokott módon csinálom. De ha még annál is szigorúbban akarom – vagy azt a picike felhasznált zsiradékot inkább a húshoz tartogatom – akkor csak magában, zsiradék nélkül kezdem melegíteni a zöldségfélét, de ugyanúgy nem főzöm bő vízben, hanem csak apránként adagolom hozzá. Fagyasztott zöldségnél először a képződött saját levét főzöm el, és ha még ez nem elég a kellő puhuláshoz, utána teszek csak bele vizet. Sózni inkább csak a vége felé szoktam. Jót tesz, és változatosabbá is lehet tenni az ételt különböző fűszerekkel. Friss – vagy fagyasztott – fűszert szintén a főzés vége felé teszem bele, a petrezselymet például egyáltalán nem főzöm már, akkor szórom rá, amikor elzártam a tűzhelyet. Amikor szárított fűszereket használok, azt mindenképpen együtt főzöm egy ideig a zöldséggel, hiszen a nedvességet fel kell vennie, tehát azokat akkor szórom rá, amikor éppen egy adag vizet is öntök.

Ezzel a módszerrel könnyebb nem túlfőzni a zöldségeket, nem vesznek kárba a hasznos anyagaik a főzővízben. És nem utolsósorban, nincs szükség hozzá semmilyen extra ketyerére, felszerelésre.

Itt éppen az egyik „leghétköznapibb” fagyasztott zöldségkeverékből készült, kakukkfű, bazsalikom, és petrezselyem ízesítéssel.

Hozzá tepsiben, són sült csirkecomb görög fűszerkeverékkel, ennek összetétele: curry, oregánó, édes chili, sáfránypótló (erről nem tudom, micsoda), bazsalikom. Ez a sütés nem lett annyira sikeres, mint képzeltem. Az, hogy a fűszer kicsit túlsült a tetején, nem volt annyira zavaró, mint az, hogy a combok túl sok levet engedtek, ezért még az aláterített másfél kiló só sem tudta mindet beinni, így a só nem pergett le rendesen a húsról, úgy kellett utólag lesöprögetni. Persze azért meg lehetett enni, de „nem az igazi” volt.

Szólj hozzá!

Címkék: zöldség köret csirkecomb

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr673740177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása