HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Haldarabkák szezámos bundában

2010.02.08. 17:29 BeckZsu

Nem tudom, vajon ilyesmi megesik-e mással is, vagy csak én vagyok ilyen figyelmetlen. Az történt, hogy sietős, türelmetlen bevásárlás alkalmával nem egészen azt vettem, amit akartam volna. Halfilét néztem, azt is vettem, csak a nagy válogatásban főleg arra figyeltem, hogy ne legyenek túl vékony szeletek. Tapogattam egyik zacskót a másik után, végül az egyiket megfelelőnek találtam, megvettem, és csak itthon néztem meg alaposabban, hogy milyen. Kiderült, hogy a tervezett tengeri hal helyett pangasius volt, ami ugye édesvízi, és bár nem rossz, de olyan nagyon azért nem voltam oda érte, amikor először kóstoltuk. Persze ha már így sikerült, ebből kellett főzni.

Kiengedve először is leöntöttem a fölösleges levét. Már a zacskóra is rá volt írva, hogy az 1 kg súlya a felengedés után 800 g. Utána meg már látszott, hogy elég zsíros, tehát azokat a részeket, a széleit lefaragtam róla. Az egész hal laza szerkezete láttán úgy döntöttem, hogy nem fogom hagyományosan kirántani, ahogy elképzeltem, hanem felvágom kisebb darabokra, és tésztában, vagyis bundában sütöm meg.

A tésztát egy tojásból, lisztből, vízből kevertem, só helyett szójaszósszal ízesítve, nem túl sűrűre. Beleszórtam egy jó adag szezámmagot.

A haldarabkákat kissé megsózott lisztbe, utána a tésztába mártottam, pálmaolajban gyorsan – hiszen nem kell sok, hogy átsüljenek – megsütöttem. Nagyon kellemes íze lett, ebben a formában a pangasius (magyarul cápaharcsa) egészen jónak bizonyult.

Ez volt a savanyúságból készült rózsaszín (céklás) saláta második adagjához, mert én a rántott vagy bármilyen bundában sült halakhoz nagyon szeretem a majonézes, tejfölös salátákat.

1 komment

Címkék: saláta hal rántott

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr891739743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása