HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Sült pangasius hal, mazsolás hagymás rizs

2007.12.26. 16:14 BeckZsu

Akár kísérletinek is nevezhetném, mert a ilyen halat eddig még nem próbáltam, de mivel általában szeretjük a halat, gondoltam, nagy baj nem lehet. Kicsit utánanéztem, megtudtam, hogy magyarul cápaharcsának hívják, édesvízi hal.

Megfűszereztem (só, bors, bazsalikom, rozmaring, fokhagyma) a szép haldarabokat.

A rizst alaposan megmostam, kétszeres mennyiségű vízzel felöntöttem, megsóztam, beletettem a szintén megmosott mazsolát (20 dkg rizshez 10 dkg mazsolát). Kis lángon főztem. Közben nem túl apró kockára vágtam 2 nagyobb vöröshagymát, kevés olajon világosbarnára pirítottam. Amikor a rizs elkészült, még forrón összekevertem a hagymával, lefedve még állni hagytam.

Ekkor kezdtem sütni a halat, minimális olajon, teflonserpenyőben, mondjuk, rostonsült utánzatként, oldalanként kb. 5 percig.

Az derült ki, hogy ennek a halnak lágy, nem túl karakteres íze van, de azért kellemes volt, különösen a zöldfűszerekkel és a kissé édeskés rizzsel jól összeillett.

1 komment

Címkék: hal köret

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr40275514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dark future · http://www.andocsek.hu 2011.04.17. 00:43:58

az még a jobbik eset, ha nincs karakteres íze. volt "szerencsém" olyanhoz is, aminek kimondottan rossz íze volt. nem halíz, hanem valami fenetudjami.
süti beállítások módosítása