Akár kísérletinek is nevezhetném, mert a ilyen halat eddig még nem próbáltam, de mivel általában szeretjük a halat, gondoltam, nagy baj nem lehet. Kicsit utánanéztem, megtudtam, hogy magyarul cápaharcsának hívják, édesvízi hal.
Megfűszereztem (só, bors, bazsalikom, rozmaring, fokhagyma) a szép haldarabokat.
A rizst alaposan megmostam, kétszeres mennyiségű vízzel felöntöttem, megsóztam, beletettem a szintén megmosott mazsolát (20 dkg rizshez 10 dkg mazsolát). Kis lángon főztem. Közben nem túl apró kockára vágtam 2 nagyobb vöröshagymát, kevés olajon világosbarnára pirítottam. Amikor a rizs elkészült, még forrón összekevertem a hagymával, lefedve még állni hagytam.
Ekkor kezdtem sütni a halat, minimális olajon, teflonserpenyőben, mondjuk, rostonsült utánzatként, oldalanként kb. 5 percig.
Az derült ki, hogy ennek a halnak lágy, nem túl karakteres íze van, de azért kellemes volt, különösen a zöldfűszerekkel és a kissé édeskés rizzsel jól összeillett.
Utolsó kommentek