HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Kirándulási pirozski szendvics

2009.05.17. 11:05 BeckZsu

Tegnap régi jó szokásunk szerint kisebb kirándulásra mentünk barátainkkal. Erre az alkalomra persze kell valami harapnivalót vinni magunkkal. Mivel tavaly ilyenkor jól bevált a pirozski (kicsi pirog) szendvicsként való alkalmazása, most is azt készítettem, csak másféle…

Szólj hozzá!

Címkék: orosz hidegkaja büféasztalra

Töltött karalábé bográcsban

2009.05.14. 15:47 BeckZsu

Megfőztem az idei első karalábét, mivel szeretjük, biztos lesz még máskor is. De ez még önmagában nem lenne érdekes, hiszen volt már igazi, rendes töltött karalábé, meg volt olyan is, ami nem töltött, csak húsgombócos. Ez utóbbi akkor jó, ha túl nagy a karalábé töltésre,…

6 komment

Címkék: töltött

Joghurtban párolt karaj spárgával

2009.05.13. 12:03 BeckZsu

Ez a kombináció is a hűtőben és fagyasztóban körülnézés eredménye. Egy nagy pohár joghurt fele – a másik feléből jó kis vegyes tavaszi saláta készült – eszembe juttatta a joghurtban pácolt csirkecombot, amivel először kipróbáltam az indiai (tandoori masala)…

Szólj hozzá!

Címkék: spárga rakott sertéshús

Padlizsános rakottas

2009.05.12. 10:07 BeckZsu

Ez az a műfaj, hogy mindenfélét összerakok, összesütöm. Én szeretem az ilyesmit, még úgy is, hogy keletkezik néhány piszkos edény közben, de mire elkészül a sütőben, addigra ezeket elmosom, és így a végén már csak „egy marad”, meg a tányérok, evőeszköz, de hát…

4 komment

Címkék: krumpli padlizsán csirkemell

Tárcsán sült vegyes

2009.05.11. 16:15 BeckZsu

Ezt a módját is szeretjük a kerti sütésnek, az általunk csak plecsninek becézett alkalmatosság kevésbé mély, mint az igazi boronatárcsa, de azért a közepén mélyebb, mint a szélén, ezt lehet kihasználni a sütésnél. Sorban kerülnek bele az egyes alkotórészek, és a végén…

1 komment

Címkék: krumpli sertéshús

süti beállítások módosítása