Igaz, közben már csökkent a kánikula, de ezt még a múlt héten főztem, amikor a kinti kb. 35 fok mellett igazán nincs kedve az embernek hosszasan a konyhában sürögni-forogni. És olyankor enni is csak valami „lazábbat” kívánunk – én biztosan.
Így aztán – mint gyakran máskor is – körülnéztem a mélyhűtőben, mihez lenne kedvem. Volt egy adag pulyka medalionnak nevezett hús, amiről nem is tudom pontosan, milyen rész, de jó, olyan féltenyérnyi darabkák, amin valamilyen hártya is szokott lenni, amit én mindig lefaragok róla még a fagyasztás előtt, így mikor kiveszem, már semmi teendő nincs vele a kiolvasztáson kívül.
A szokásos módon kezdtem; lábosban egy hagymát kevés olajon megpároltam, beletettem két gerezd felaprított fokhagymát is, rátettetem a hat kis darab húst, átforgattam, aztán sóztam meg, lefedve, kis lángon, saját levében puhítottam. Kb. 15 perc után már fél- vagy háromnegyed-puha volt, akkor beletettem egy vegyes – bébirépa, karfiol, cukkini, répa – zöldségből úgy egy maréknyit (volt egy ilyen maradék), és egy nagyobb adag brokkolit. Először szintén fedő alatt főztem, amíg megpuhult, aztán nyitva elfőztem a levét, végül kissé átsütöttem. Ezután beleöntöttem fél pohár tejet, összeforraltam, ettől sűrűbb szaftja lett. És szűk félóra alatt már tálalhattam is.
Utolsó kommentek