Vendégem volt ebédre, és bár nem voltam biztos abban, hogy szereti a spárgát, mégis azt akartam főzni, részben azért, mert azt már előbb megvettem, másrészt pedig meg akartam mutatni neki, hogy az jó. A legbiztosabbnak az tűnt, ha a tavaly nálunk bevált módon készítem. Mégis egy kicsit más lett. (Most, hogy visszanéztem, látom, hogy tavaly egy hónappal később volt a „spárgadömping”. Érdekes, talán az időjárás okozza?)
Megtisztítottam a fél kiló spárgát, vagyis levágtam a végeket, és lehámoztam azt a részét, ahol túl rostos volt. Minden darabot négy részre vágtam. 40 dkg krumplit meghámoztam, kockára vágtam. Együtt tettem a kettőt lábosba, ráöntöttem 2 dl tejszínt, megsóztam, és éppen csak annyira főztem puhára, hogy bele lehetett szúrni egy hegyes villát.
Csirkecombokat enyhén megfűszereztem; só, fokhagymapor, majoránna keverékével, tepsiben, fedő alatt megpuhítottam. (Elég sok levet engedett, azt leöntöttem, eltettem a fagyasztóba, jó lesz majd valamihez.)
Idáig csináltam meg az ebédet előző este. Aztán egymás mellett, de külön tálban a sütőbe tettem a csirkecombot és a spárgás-krumplis keveréket, addig sütöttem, amíg a hús bőre ropogós lett, a köret pedig szaftos maradt. Akár főzeléknek is nevezhetném. A krumpli is átvette kissé a spárga ízét, nem hiányzott hozzá semmilyen fűszer, pont így volt jó.
Utolsó kommentek