HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Zöld spárga, krumpli

2009.05.04. 15:10 BeckZsu

Vendégem volt ebédre, és bár nem voltam biztos abban, hogy szereti a spárgát, mégis azt akartam főzni, részben azért, mert azt már előbb megvettem, másrészt pedig meg akartam mutatni neki, hogy az jó. A legbiztosabbnak az tűnt, ha a tavaly nálunk bevált módon készítem. Mégis egy kicsit más lett. (Most, hogy visszanéztem, látom, hogy tavaly egy hónappal később volt a „spárgadömping”. Érdekes, talán az időjárás okozza?)

Megtisztítottam a fél kiló spárgát, vagyis levágtam a végeket, és lehámoztam azt a részét, ahol túl rostos volt. Minden darabot négy részre vágtam. 40 dkg krumplit meghámoztam, kockára vágtam. Együtt tettem a kettőt lábosba, ráöntöttem 2 dl tejszínt, megsóztam, és éppen csak annyira főztem puhára, hogy bele lehetett szúrni egy hegyes villát.

Csirkecombokat enyhén megfűszereztem; só, fokhagymapor, majoránna keverékével, tepsiben, fedő alatt megpuhítottam. (Elég sok levet engedett, azt leöntöttem, eltettem a fagyasztóba, jó lesz majd valamihez.)

Idáig csináltam meg az ebédet előző este. Aztán egymás mellett, de külön tálban a sütőbe tettem a csirkecombot és a spárgás-krumplis keveréket, addig sütöttem, amíg a hús bőre ropogós lett, a köret pedig szaftos maradt. Akár főzeléknek is nevezhetném. A krumpli is átvette kissé a spárga ízét, nem hiányzott hozzá semmilyen fűszer, pont így volt jó.

Szólj hozzá!

Címkék: krumpli köret spárga csirkecomb főzelékféle

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr641102378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása