De lehet a neve zöldség sajtmártásban is. Mindössze annyi tervem volt, hogy maradék húshoz (sokszor van maradék, ami előre megfontolt szándékkal két napra készül) valami zöldség legyen a köret. Tehát elővettem a mélyhűtőből. Egyszerű összeállítás; répa, karfiol, brokkoli; szokás szerint megpároltam. Közben jutott eszembe, hogy van reszelt sajt maradék is, talán csinálok sajtszószt hozzá. De aztán az egészet leegyszerűsítettem: a majdnem megpuhult zöldséget egy kanál liszttel megszórtam, kicsit átpirítottam. Apránként tejjel felengedtem, amikor felforrt, az egészet az edény szélére kotortam, a közepére öntöttem még egy kevés tejet, abba tettem a reszelt sajtot. Miután felolvadt, persze mindent elkevertem. Gondolkozom, minek nevezzem. Talán lehetne Nagyon finomfőzelék.
Sajtos vegyes főzelék
2009.01.21. 19:50 BeckZsu
3 komment
Címkék: zöldség főzelékféle maradék
A bejegyzés trackback címe:
https://beck.blog.hu/api/trackback/id/894184
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
dajalap 2009.01.22. 01:14:38
mmmmmmmmmmmmmmmm ^.^
corevalues · http://www.uveg3d.hu 2009.01.22. 06:19:57
Tökjól hangzik. Sokszor improvizálok én is köretet az előző napról maradt kaja mellé. Nem írod, milyen sajtot használtál, valami miatt füstölt sajtot (Karavánt) képzelek el ide. Hmm?
Mmm..
Mmm..
BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2009.01.22. 19:08:01
@dajalap: :))
@corevalues: A legjobb, amikor többféle maradékot kombinálunk, ugye? Akkor még inkább lehet alkotni, és az jó!
A sajt fele-fele, sima és füstölt trappista volt.
@corevalues: A legjobb, amikor többféle maradékot kombinálunk, ugye? Akkor még inkább lehet alkotni, és az jó!
A sajt fele-fele, sima és füstölt trappista volt.
Utolsó kommentek