Hogy úgy mondjam, még mindig „alkotói válságban” vagyok, már ami a főzést illeti. Vannak olyan időszakok, amikor nem nagyon van kedvem kitalálni valami érdekeset, csak éppen főzök valamit, ami gyors és egyszerű. Ilyenkor előkerül a jó öreg dinsztelt hús, mert azért abba mindig bele lehet csempészni egy kis változatosságot, pl. a hús fajtájával és formájával is, de főleg a fűszerezéssel.
Most pulykacomb-kockák sültek-párolódtak hagymás, fokhagymás alapon, egy kis szalonnával kezdve, és mivel nyár van, került bele még egy kis paprika és paradicsom is, de nem annyi, hogy pörkölt legyen, mindössze fél-fél darab, apró kockára vágva. Többször elsütöttem a levét, kevés vízzel felengedtem, a végén nem túl sok, de jó sűrű szaft maradt.
Csak egy kis tört krumpli volt hozzá, salátaként pedig feldarabolt, bazsalikommal megszórt és egy kis majonézzel összekevert paradicsom.
Utolsó kommentek