Úgy gondoltam, hogy ha már ilyenkor úgyis kevesebbet bírok enni, talán segít valamennyi súlyfölöslegtől is megszabadulni. Tehát próbálok kevéssé hizlalós ételeket főzni.
A hétvégi összejövetel után felfedeztem, hogy maradt 4 jó nagy és két kisebb uborka. Ekkora mennyiség felhasználására nem volt más ötletem, mint a tzatziki (caciki, dzadziki – nem tudom, melyik helyesebb), illetve fokhagymás uborka.
Az uborkákat meghámoztam, a reszelő nagyobb lyukán lereszeltem. Megsóztam, egy kicsit állni hagytam. Közben megtisztítottam és összenyomtam kb. egy fej új fokhagymát. Aztán lazán kinyomkodtam az uborka levét, hozzákeverem a fokhagymához.
Joghurtot tejföllel keverve adtam hozzá, annyit, hogy elég sűrű massza legyen. Most még tettem bele friss bazsalikomot, oreganót, kakukkfüvet – mert van, és mert szeretem.
Tojásban sütött filézett csirkecombot ettünk hozzá, most csak egy kis kukoricalisztbe forgattam a húst, aztán felvert tojásba, úgy sütöttem meg nem túl sok olajon, bevonatos serpenyőben.
Utolsó kommentek