HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Prézlis spárga

2008.05.26. 14:22 BeckZsu

Ilyen egyszerű módon leggyakrabban karfiolt szoktunk készíteni, nálunk még sokszor előfordult gyenge zöldbabból is, de spárgából eddig még nem próbáltam. Az egész úgy kezdődött, hogy feltétlenül piacon akartam vásárolni, mert igazi, apró újkrumplit egyéb boltban nem szoktak árulni. És utolért a szokásos végzetem; ha már piac, akkor még veszek ezt meg azt is. Most például spárgát is, hiszen tele volt vele a piac, nem lehet kihagyni.

És volt egészen pici krumpli, jól bevásároltam belőle, így alakult, hogy több napig mindennap krumplit ettünk, persze többféleképpen.

Első nap a hagyományos petrezselymes krumpli volt, ez nálam „kötelező” az első újkrumpliból.

Második nap következett a spárga, valami egyszerűt akartam belőle, így jutott eszembe, hogy ez sem lehet rossz a prézlis változatban, valamikor régen tanultam valakitől, hogy tett a karfiol és zöldbab mellé újkrumplit is, gondoltam, kipróbálom így együtt.

Meghámoztam őket (kicsit félve, mert nincs ebben nagy gyakorlatom), először zöldséghámozóval kezdtem, de áttértem egy jó éles késre, valahogy azzal jobban éreztem, hogy mennyi a fás része. Aztán sós vízben 5 percig főztem. Megfőztem még egy jó marék lekapirgált krumplit is. A spárgákat kettévágtam, lefektettem egy tűzálló tálba fejjel ide-oda. A szélét körberaktam a krumplikkal.

Olajon prézlit (zsemlemorzsát) pirítottam, rászórtam a tetejére. Aztán meglocsoltam egy pohár tejföllel, amit csak egy kevés sóval és reszelt sajttal (trappista; szándékosan nem valami karakteres sajttal) kevertem össze.

Sütőben kb. félórát sütöttem, az utolsó 10 percre még egy kis reszelt sajttal megszórtam.

2 komment

Címkék: krumpli zöldség spárga egytálétel

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr58488630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ízbolygó · http://izbolygo.extra.hu 2008.05.26. 15:31:47

Én is bele vagyok bolondulva mostanság a krumpli-spárga párosba. Ezzel a prézlivel is kipróbálom!

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2008.05.27. 08:10:15

Jó összeállítás, használjuk ki, amíg van!
süti beállítások módosítása