Ezt a salátareceptet régebben az egyik kedvenc orosz nyelvű lapomon találtam, már akkor elterveztem, hogy elkészítem. Most, hogy már van friss fürtös uborka – azt én jobban szeretem, szerintem ízesebb –, eljött az ideje, szokásom szerint a fűszerezést egy kicsit változtattam. De én úgy gondoltam, hogy ez a saláta akár még köretnek is megfelel. Tulajdonképpen olyan, mintha egy cacikibe (tzatziki, ha úgy kell) kevernénk bele krumplit.
Megfőztem héjában kb. fél kiló krumplit (két emberre), amikor elkészült, meghámoztam, félretettem hűlni.
Két gerezd fokhagymát összenyomtam, megsóztam, kis ideig állni hagytam, hogy ne legyen túl erős. Hozzákevertem egy-egy evőkanál mustárt és majonézt, egy citrom levét és egy pohár joghurtot. Egy nagyobb uborkát meghámoztam, a reszelő nagyobbik lyukán belereszeltem a mártásba. Apróra vagdalt citromfüvet, mentát, petrezselymet és kaprot (ezt még fagyasztottból) tettem bele.
Rántott halfiléhez ettük, a halat friss-melegen, a salátát szobahőmérsékletűen.
Utolsó kommentek