Legyen nem mindennapi köret – VKF XIII.
Ez pirítottat jelent, savanyú káposztából készül, rendkívül egyszerű, és mindenhez illik, amihez az édes káposztából készült párolt (dinsztelt) káposzta is.
A savanyú káposztát kinyomkodjuk, nem árt kissé felvagdosni, zsiradékon kevergetve barnásra megpirítjuk.
Most úgy csináltam, hogy elkezdtem serpenyőben sütni a hurkát és kolbászt. Amikor már egy kicsit pirult, és kiengedett némi zsírt, kivettem, tűzálló edényben áttettem a sütőbe. A visszamaradt kolbász- és hurkazsíron (és törmelékkel, mert velem még nem fordult elő, hogy ki ne pukkadt volna a hurka) pirítottam meg a káposztát. Így még színesebb lett, mondhatom, talán túlzottan is.
Ezt egy régi kollégámtól tanultam, ő akkor libasülttel kínálta.
Utolsó kommentek