HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Pergelt káposzta hurkával

2008.02.13. 08:45 BeckZsu

Legyen nem mindennapi köret – VKF XIII.

Ez pirítottat jelent, savanyú káposztából készül, rendkívül egyszerű, és mindenhez illik, amihez az édes káposztából készült párolt (dinsztelt) káposzta is.

A savanyú káposztát kinyomkodjuk, nem árt kissé felvagdosni, zsiradékon kevergetve barnásra megpirítjuk.

Most úgy csináltam, hogy elkezdtem serpenyőben sütni a hurkát és kolbászt. Amikor már egy kicsit pirult, és kiengedett némi zsírt, kivettem, tűzálló edényben áttettem a sütőbe. A visszamaradt kolbász- és hurkazsíron (és törmelékkel, mert velem még nem fordult elő, hogy ki ne pukkadt volna a hurka) pirítottam meg a káposztát. Így még színesebb lett, mondhatom, talán túlzottan is.

Ezt egy régi kollégámtól tanultam, ő akkor libasülttel kínálta.

1 komment

Címkék: köret sertéshús

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr51337255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla 2008.11.23. 09:13:46

Nem pukkad ki a hurka,ha legelőször is megszurkáljuk,és időnként is néha-néha szurkáljuk
süti beállítások módosítása