Még mindig a sok fokos időre tekintettel valami egyszerűt és gyorsat terveztem.
Este egy pohár joghurtba belekevertem sót, fehér borsot, egy kis gyömbért. Ebbe forgattam bele a kockákra vágott pulykacomb-húst, hűtőszekrénybe tettem.
Ebédidő előtt kb. félórával áttettem egy serpenyőbe, kis lángra tettem. Időnként megkavargattam.
Fölvágtam egy jókora fej hagymát, 6 db fehér és 2 db piros (kápia) paprikát nagyobbacska kockára, hozzá még egy hegyes zöldet is (ennek én nem sok erét hagytam benne, mert nem szeretem a túl erőset).
Egy másik serpenyőben kicsi olajon először a hagymát pirítottam, utána tettem hozzá a piros paprikát (mert az vastagabb húsú), majd a fehéret és zöldet. Csak akkor sóztam meg, mikor már jól sercegett, hogy ne engedjen sok levet, ne főjön, hanem piruljon.
A hús akkor van kész, amikor már puha, és sűrű szaft van csak alatta. Nem kell megijedni, ha kicsit barnul, csak ne égjen le.
Utolsó kommentek