HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Nem tökfőzelék, nem pörkölt

2007.07.12. 18:57 BeckZsu

 Már megint nem tudtam ellenállni, vettem padlizsánt és cukkinit, minden terv nélkül.

Húsféléből volt otthon egy kis adag csirkemell kockára vágva. Kockásra vágtam a tökféléket is, a padlizsánt szokás szerint besóztam.

Aztán felvágtam egy jó nagy fej hagymát, elkezdtem kevés olajon megdinsztelni, mikor üveges lett, kettéosztottam, a nagyobb felét egy nagyobb serpenyőbe, a kisebb adagra rátettem a húst, megsóztam, a nagyobbat tovább pirítottam, egészen halványbarnásra.

Akkor hozzátettem a lecsurgatott padlizsánt, szintén megpirítottam, akkor adtam hozzá a cukkinikockákat, további sütögetés után megsóztam, így megpirulva már nem nagyon engedett levet. Ekkor hozzákevertem egy pohár tejfölt, összeforraltam, kész.

Az összkép egy pacsmagszerű főzelék lett, de az íze... szerintem ezt annak is érdemes megkóstolni, aki a megszokott tökfőzeléket nem szereti.

Közben a húst is kevergettem, amire elfőtt a saját leve, már puha is volt. Mivel túl színtelennek találtam, belekevertem két kicsire vágott paradicsomot, kevergetve addig sütöttem, amíg csak egészen sűrű szaft maradt alatta.

2 komment

Címkék: zöldség padlizsán csirkemell cukkini főzelékféle

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr54116907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xigi 2007.07.14. 09:51:51

A cukkínit mindig elősütögetés után kell megsózni, vagy csak ennél a kajánál? Azt hittem, ugyanúgy működik, mint a padlizsán (a keserű lé eresztésétől eltekintve).

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2007.07.17. 11:01:55

Azért csak utána, hogy ne nagyon puhuljon, ne engedjen sok levet, hanem először süljön. Akkor ízesebb.
süti beállítások módosítása