Ha már elkezdem, úgy gondoltam, legjobb valami egészen hagyományossal. Mivel szombaton bulinap volt, ami bográcsban készült pörköltet jelent, folytattuk a klasszikus vasárnapi menüvel; rántott csirke, sült krumpli, uborkasaláta.

A csirke most csak felsőcomb volt, kicsontozva (a felsőt elég könnyű), csont a fagyasztóba, csirke megsózva, közben felvágtam a hagymát negyedkarikákba, azt is megsóztam, de csak kicsit. Amíg áll, krumplit hámoztam, majd uborkát, amit félkarikákra vágtam, nem túl vékonyan, rá a hagymára, még állhat egy kicsit így együtt, nem baj, ha enged egy kis levet.
Most jön a panírozás, nem morzsába, csak liszt-tojás-liszt. Rétesliszttel, mert azzal vékonyabb és ropogósabb. Már csak sütni kell, nem túl lassan, hogy ki ne száradjon.
Közben föl lehet vágni a krumplit, ahogy a hús kész, lehet sütni azt is. Papírtörlőre szedem ki.
A salátára rálocsoltam pár kanál citromlevet, kicsi szezámolajat, bele oregánót és bazsalikomot (nem a kertből, csak a fagyasztóból), jól megkevertem, aztán a tetejére dísznek egy kis pirospaprika és bors.
Ez a kaja nem különleges, de finom. Ha nem minden héten van, jobban lehet értékelni.
Utolsó kommentek