Ha már elkezdem, úgy gondoltam, legjobb valami egészen hagyományossal. Mivel szombaton bulinap volt, ami bográcsban készült pörköltet jelent, folytattuk a klasszikus vasárnapi menüvel; rántott csirke, sült krumpli, uborkasaláta.
A csirke most csak felsőcomb volt, kicsontozva (a felsőt elég könnyű), csont a fagyasztóba, csirke megsózva, közben felvágtam a hagymát negyedkarikákba, azt is megsóztam, de csak kicsit. Amíg áll, krumplit hámoztam, majd uborkát, amit félkarikákra vágtam, nem túl vékonyan, rá a hagymára, még állhat egy kicsit így együtt, nem baj, ha enged egy kis levet.
Most jön a panírozás, nem morzsába, csak liszt-tojás-liszt. Rétesliszttel, mert azzal vékonyabb és ropogósabb. Már csak sütni kell, nem túl lassan, hogy ki ne száradjon.
Közben föl lehet vágni a krumplit, ahogy a hús kész, lehet sütni azt is. Papírtörlőre szedem ki.
A salátára rálocsoltam pár kanál citromlevet, kicsi szezámolajat, bele oregánót és bazsalikomot (nem a kertből, csak a fagyasztóból), jól megkevertem, aztán a tetejére dísznek egy kis pirospaprika és bors.
Ez a kaja nem különleges, de finom. Ha nem minden héten van, jobban lehet értékelni.
Rántott csirke
2007.06.04. 16:55 BeckZsu
3 komment
Címkék: csirke saláta krumpli csirkecomb rántott
A bejegyzés trackback címe:
https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr6292565
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Norbert · http://norbert.mocsnik.hu/blog 2007.06.04. 20:55:19
Remek ötlet, pont erre a blogra volt szükségem! Sajnos ritkán van alkalmam magyaros ebédet enni és nincs aki megtanítson főzni, a szakácskönyvek viszont túl egyhangúak és abból nincs kedvem válogatni. Egyszerű étel, de annál finomabb. Pláne ha csak évente néhányszor tud az ember normális házi ebédet enni!
Xigi 2007.06.04. 20:56:28
Szuper!! (:
évi 2007.06.05. 12:06:11
engem csak a bő olajban való sütés ami visszatart, de talán lesz olyan olvasó aki meghív rántottcsirkézni:))
Utolsó kommentek