HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Tepsis csirkecomb kétféle krumplival

2019.09.28. 08:17 BeckZsu

cscoteps2kr_1.jpg

Egy jól bevált étel, amit könnyű elkészíteni, és sokan szeretik. Mégis lehet variálgatni – mert a mániám a változatosság – leggyakrabban különböző húsokkal. Például jól működik és szeretjük tarjával, vagy a nyers tarjára fektetett füstölttel és még sokféleképpen.

Most a krumplival próbálkoztam. Próbáltam már édes krumplit (ez vagy azonos a batátával vagy nem, ellentmondó cikkeket olvastam) néhányféleképpen készíteni, egyik sem volt rossz, nekem picit túl édes. Amúgy is csak pár darab volt itthon, maradék.

cscoteps2kr_3.jpg

cscoteps2kr_2.jpg

Kiegészítettem hétköznapi krumplival. Mindegyiket meghámoztam, karikára vágtam, kb. egyforma mennyiség volt mind a kettőből. Vágtam még hozzá, szintén karikára, két fej hagymát. Ezt mind tepsibe tettem, olajjal meglocsoltam, átkevertem, hogy egyenletesen érje mindenhol. A tetejére kicsontozott, megfűszerezett csirkecombokat fektettem, bőrrel lefelé. Fóliával betakartam a tepsit, és 170 fokos sütőben sütöttem kb. 30 percig. Akkor levettem a fóliát, ellenőriztem, hogy a krumpli – mindkétféle – már puha. A húsdarabokat megfordítottam, és így tettem vissza a sütőbe. Amikor szép piros és ropogós lett a csirke bőre, akkor már az egész kész volt, tálalható.

Szólj hozzá!

Címkék: krumpli egytálétel csirkecomb

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr10015179068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása