HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Saláta krumplival, füstölt csirkemellel ebédre

2012.07.17. 08:25 BeckZsu

füstcskrubsal.jpgRengetegszer mondtam már, hogy a saláta milyen csodás dolog! Mindenfélét összekeverek, és melegben vagy hidegben, főfogásnak vagy csak kísérőnek, finom és változatos tud lenni.

füstölkonyh.jpgfüstölcsmhal.jpgMost a még télen készített házilag füstölt csirkemell volt az egyik főszereplő. Természetesen az ilyen – melegen füstölt – hús nem áll el ilyen sokáig, tehát ez is a mélyhűtőben volt, így nem esett baja. A füstölő készülékről már meséltem, ez a bizonyos téli füstölgetés pedig azért volt érdekes, mert előzőleg csak az erkélyen próbáltam, tehát a füst szépen, békésen elszállt a levegőbe. Ezúttal azonban nagyon hideg és szeles idő volt, féltem, hogy pillanatok alatt lehűti a ketyerét, és sohasem készül el. Tehát bevittem a konyhába, a tűzhelyre az elszívó alá. Utána azonnal le kellett mosni az elszívó rácsát, annyira intenzív füstszaga volt, de egyébként sikeres volt a művelet. Pár szelet csirkemellet és két kisebb darab lazacot (fagyasztottból, de persze már kiengedtetve) füstöltem. A halat is salátába, illetve saláta mellé tettem, nagyon jóízű lett.

füstcsmell.jpgubireszel.jpgMost az uborkás-joghurtos krumplisaláta jutott eszembe, ebből indultam ki, picikét átalakítva főétellé.

Újkrumplit megfőztem – úgy 2-3 centisek voltak – és lehúztam a héját. Három nagyobbacska kovászolni való uborkát a reszelő nagyobbik lyukán lereszeltem, hozzákevertem két gerezd összenyomott fokhagymát, egy nagy csokor apróra vágott snidlinget. Öntetet kevertem két-két evőkanál tejfölből és majonézből egy pohár kefirrel, az uborkára öntöttem. Belekevertem a lehűlt, félbe-negyedbe vágott krumplit.

Három füstölt csirkemell-szeletből levágtam pár vékony csíkot, a többit kicsi kockákra vágva kevertem a salátába.

Tányérokra téve a hússzeletkékkel, egy cikkekre vágott kemény tojással és paradicsommal fokoztam az összhatást látványban és ízben is.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr84661452

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.17. 11:57:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása