A nyári melegben gyakran eszünk köretként különféle salátákat. A „kísérleti” füstölt csirkemell mellé pedig nem is tudtam mást elképzelni. Eszembe jutott az orosz hússaláta is, a majonézes krumpli is, persze a kedvenc vegyes nyári salátáim sem maradhattak ki. Ezekből alakult a végül elkészült változat.
Tudom, hogy újkrumplit nem szokás héjában főzni, eddig még én sem tettem. Most mégis így főztem meg négy darabot – kisebb tojás méretűeket. Meghámoztam, felkockáztam. Volt még a hűtőben egy bontott üvegben 4 kisebb darab sós-vizes uborka. Azt apróbbra vágtam, a krumplihoz kevertem, pici levével együtt. (Kovászos uborkával kellett volna, mivel az még nyáriasabb, de el akartam fogyasztani ezt a maradékot.) Aztán egy nagyobb új főzőhagymát, három friss uborkát – kovászolni valót, mert azt szeretem legjobban – két szép paradicsomot is feldaraboltam, hozzátettem.
(Nagy örömünkre most sikerült olyan igazi, csúnya, finom paradicsomot vennünk a piacon. Be is vásároltunk alaposan belőle, a következő salátát már nem krumplival csináltam, csak szokásosan, sok paradicsommal, citromlével, olívaolajjal. A többit pedig egyszerűen felvágva, reggeli-vacsorához kenyérrel ettük meg.)
Az öntethez elkevertem egy evőkanál mustárt, kicsit több majonézt, még több tejfölt joghurttal vegyesen, kevés sót, borsot.
A csirkemellet nem kevertem bele, csak melléraktam, ahogy a „klasszikus” orosz hússalátánál szokták. (A képen már csak a maradék.)
Utolsó kommentek