HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

A második fogás: tartalmas saláta

2011.04.05. 08:35 BeckZsu

Ez még nem annyira érdekes, hiszen jól beleillik a múltkor emlegetett „kímélős” étrendbe, szerencsére nagyon szeretjük is. Ezért csináltam ismét salátát uborkából, póréhagymából, piros színű paprikából, paradicsomból, joghurttal, kevés szárított fűszerrel ízesítve. Ebből maradt egy kevés, éppen annyi, ami egy kétdecis edényben elfért. És még volt egy darab sült csirkecomb is, úgy éreztem, ez így nem elég kettőnknek egy ebédre.

Így aztán – talán orosz hússaláta ihletésre – fölbővítettem és összekombináltam egy komolyabb ebédsalátává. Felvágtam kockára egy kisebb lila hagymát, enyhén megsóztam. Megfőztem héjában öt pici szem krumplit, aztán persze meghámoztam, azt is kis kockákra vágtam. Először csak a krumplit és a hagymát kevertem össze, ráöntöttem a joghurtos salátalevet, hozzátettem két bő evőkanál majonézt. Vágtam még bele egy hegyes, kicsit csípős zöldpaprikát is. A csirkecombról lehámoztam a bőrét, kivettem a csontot, és a húst felvágtam kis darabokra. Ezzel és a saláta többi részével is az egészet jól elkevertem.

A kevéske maradék gombaleves után bőséges második volt, persze aztán lett még a maradék maradéka, azaz vacsorára is maradt még belőle, de ezt én egy csöppet sem bántam.

Ez nem annyira recept, inkább ötlet ebédre, vacsorára, vendégeknek, sokféleképpen keverhető, bővíthető, szűkíthető...

1 komment

Címkék: saláta büféasztalra kímélős

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr802800933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogis 2011.04.05. 23:09:23

Pályázat Gasztrobloggereknek!

Keressük a legjobb tokaji borecetes recepteket!

A Tokaji Borecet Manufaktúra Magyarországon egyedülálló módon kiváló minőségű tokaji borokból készít borecetet. A magas minőségű alapanyagokra garancia, hogy a szakmai berkekben is elismert Tokaj Nobilis borászat borait használjuk fel boreceteink készítéséhez.
Célunk, hogy kiváló alapanyagként hozzájáruljunk az Ön ételei magasabb minőségéhez!

Receptversenyünkre gasztrobloggerek jelentkezését várjuk, akik tokaji borecettel készült fogásokkal indulhatnak. Jelentkezés esetén postázzuk teljes mintapalettánkat, ezek segítségével kell az ételeket elkészíteni. A legjobb recepteket kiválogatjuk, és készítőjük nevével egyetemben publikáljuk egy Magyarországon elsőként megjelenő borecetes kiadványban.

Részletek:

tokajiborecet.hu/hirek/palyazat-gasztrobloggereknek
süti beállítások módosítása