Ez még nem annyira érdekes, hiszen jól beleillik a múltkor emlegetett „kímélős” étrendbe, szerencsére nagyon szeretjük is. Ezért csináltam ismét salátát uborkából, póréhagymából, piros színű paprikából, paradicsomból, joghurttal, kevés szárított fűszerrel ízesítve. Ebből maradt egy kevés, éppen annyi, ami egy kétdecis edényben elfért. És még volt egy darab sült csirkecomb is, úgy éreztem, ez így nem elég kettőnknek egy ebédre.
Így aztán – talán orosz hússaláta ihletésre – fölbővítettem és összekombináltam egy komolyabb ebédsalátává. Felvágtam kockára egy kisebb lila hagymát, enyhén megsóztam. Megfőztem héjában öt pici szem krumplit, aztán persze meghámoztam, azt is kis kockákra vágtam. Először csak a krumplit és a hagymát kevertem össze, ráöntöttem a joghurtos salátalevet, hozzátettem két bő evőkanál majonézt. Vágtam még bele egy hegyes, kicsit csípős zöldpaprikát is. A csirkecombról lehámoztam a bőrét, kivettem a csontot, és a húst felvágtam kis darabokra. Ezzel és a saláta többi részével is az egészet jól elkevertem.
A kevéske maradék gombaleves után bőséges második volt, persze aztán lett még a maradék maradéka, azaz vacsorára is maradt még belőle, de ezt én egy csöppet sem bántam.
Ez nem annyira recept, inkább ötlet ebédre, vacsorára, vendégeknek, sokféleképpen keverhető, bővíthető, szűkíthető...
Utolsó kommentek