Legjobb, ha azzal kezdem, hogy a gyümölcs konzervből volt. Trópusi gyümölcskoktél, vagy valami hasonló a neve. Ananász, kétféle papaya – zöld és piros – és guava van benne, kis darabokban. Gondoltam, egy kis változatosságnak jó lesz.
A levét leszűrtem, néhány darabot egy kicsit tovább vagdostam, hogy egyenletesebb méretű legyen.
Csirkemellből most a középső részeket vettem elő, ez a legjobb része szerintem, ha többet veszek tartalékolásra, ezeket mindig külön rakom. Ezt is kisebbre vágtam, egyenként – mérettől függően – három-négy részre. (35 dkg volt.)
A húst kevés olajon megpirítottam, megszórva kevés currys fűszerkeverékkel és gyömbérrel. Hozzátettem a gyümölcsöt, elsütöttem a még megmaradt levét. Rászórtam egy kiskanál keményítőt, beleöntöttem két deci tejszínt, és az édes íz csökkentésére még egy deci tejölt is. Petrezselymet is tettem bele, főleg azért, mert jól nézett ki a zöld pöttyökkel. Ezzel jól összeforraltam.
Közben a másik lángon megfőtt a rizs is, lehetett tálalni. Ennek az ebédnek az elkészítése sem tartott tovább félóránál.
Utolsó kommentek