A szombati ebédünk még mindig az előre megfőzött nagy adag lecsó jegyében készült.
Volt még hozzá 4 szelet csirkemell, 3/4 kg krumpli. A krumplit – mivel eléggé vegyes volt – méretétől függően fél, negyed vagy egész karikára vágtam, nem túlságosan vékonyra. Felkockáztam kb. 5 dkg húsos szalonnát (a lecsóban nem volt), serpenyőben, kevés olajjal megpirítottam, aztán kihalásztam a sült darabkákat, félretettem. Ugyanabban a zsiradékban hirtelen átsütöttem a csak megsózott csirkeszeleteket, azokat is kivettem. Ezután a krumplit sütöttem át benne, rázogatva, párszor átforgatva, közben megsózva.
Sütőtál aljára terítettem a krumplit, szépen ráfektettem a hússzeleteket, arra rászórtam a sült szalonnát, befedtem lecsóval.
Egy pohár tejfölbe belekevertem egy teáskanál pirospaprikát, ezt rákentem a lecsó tetejére. A sütőben, 200 fokon kb. félóra alatt összesütöttem.
Utolsó kommentek