HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Bedobálós meggyes süti

2008.06.16. 15:43 BeckZsu

Néha kell valamit sütni, de azért nem vittem túlzásba, valami nagyon egyszerűt, gyorsat választottam. Biztos lehetne ennek valami szebb nevet is adni, de én mindig is így hívtam az ilyet, mert szerintem nem pite, nem lepény, hát nincs ötletem.

Bármilyen kevert süteményfélére lehet gyümölcsöket pakolni, szoktam másfajtát is csinálni, de meggyel ezt szeretem a legjobban, talán azért, mert nincs benne liszt, ezért könnyebbnek érzem.

Először 5 dkg vajat, 8 dkg kristálycukrot és 3 tojás sárgáját habosra keverünk. Tovább keverjük 12 dkg dióval, majd a végén beleforgatjuk a 3 tojás jó keményre felvert habját.

Kikent, lisztezett, illetve sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, rászórunk kb. 50 dkg kimagozott meggyet. Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.

Megjegyzés: 1. fogalmam sincs, eredetileg honnan vettem ezt a receptet, de biztos, hogy én a cukor mennyiségét csökkentettem, tehát ha valaki édesebben szereti, tegyen több cukrot.

2. Ez kis adag, egy „rendes” tepsi mérethez ennek a tésztának a duplája kell.

2 komment

Címkék: édes dió

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr49523917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seer MÓNIKA 2008.06.27. 20:01:02

És a liszt hol marad??????????????

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2008.06.29. 08:27:05

Mónika, pont ez (szerintem) a jó ebben a sütiben, hogy nincs benne liszt, csak a dió.
süti beállítások módosítása