HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Sajtos tészta

2008.01.09. 08:54 BeckZsu

Gyerekkoromban gyakran került az asztalra, mert gyors, olcsó. Édesanyám úgy készítette, hogy simán kifőzte a tésztát (makarónit), és a tányéron rászórtuk a sajtot. Ennyi.

Én ezt nem nagyon szerettem, mert túl száraznak találtam. Amikor először magamnak próbáltam csinálni a kollégiumban, tejföllel is meglocsoltam. Később rájöttem, hogy ha a tejfölt a lábosba teszem, megmelegítem, és azzal keverem össze a tésztát úgy, hogy azonnal arra szedem ki főzés, leszűrés után, akkor még jobb, meg persze egy kicsit meg is kell sózni, aztán a tekintélyes mennyiségű sajt a tányéron kerül rá nálam is. Most már jóval nagyobb a választék tésztafélékből, szerintem a rövidebb a jobb hozzá, mert jobban bevonja a tejföl, ezért „könyökcső” (szarvacska) tésztát főztem, kettőnknek 1/3 zacskónyit; 16-17 dkg-ot.

Most annyival turbóztam csak föl, hogy felhasználtam hozzá az itthon lévő kis maradék (legfeljebb 5 dkg) húsos szalonnát, amit kicsit a lábosban megpirítottam, arra tettem egy pohár tejfölt, a továbbiakban ugyanaz. A sózásnál megkóstoltam, hogy figyelembe vegyem a szalonna sósságát is.

Szólj hozzá!

Címkék: tészta egytálétel

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr36290450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása