Szinte mindig van a boltokban egybecsomagolt piros, zöld, sárga kaliforniai paprika. Igazából nem is ez a paprikafajta a kedvencem, de ez a színes trió annyira csábítóan néz ki! Így aztán néha veszek, és valamit csinálok belőle, olyat, hogy érvényesüljenek a színek.
Most tettem még mellé cukkinit, és mivel volt pár szem „elfekvő”, apró krumplit is. És hát én húsevő vagyok, nekem úgy teljes az ebéd, ha valami húsféle is van benne, de gyakran megelégszem húsként kolbásszal, vagy akár virslivel is.
A néhány krumplit meghámoztam, kicsik voltak, csak ketté- vagy négyfelé vágtam. A paprikákat hosszában négybe vágtam, kicsumáztam, aztán keresztben, kb. 5 mm-es csíkokra. A két karcsú cukkinit is hosszában vágtam el, aztán vékony félkarikákra. Ugyanígy vágtam a kolbászt is, ez két pár debreceni volt, amiről előbb lehúztam a bőrét.
Serpenyőben először a krumplit pirítottam meg, nem túl sok zsíron, előbb alacsony fokozaton, megsózva, amíg megpuhult, aztán erősebben, hogy szépen piruljon is. Ezután kihalásztam, egy jénaiban félretettem. A serpenyőbe a kolbász került utána. Kevergetve azt is megpirítottam, kiszedtem a krumplira. Következtek a paprikák. Szintén előbb puhultak, aztán pirulni kezdtek. Ekkor tettem hozzá a cukkinit. Megsóztam, kevergettem, amíg az is puha, illetve már kicsit sült lett. Ezután visszatettem a serpenyőbe a krumplit, kolbászt, még egy kicsit összesütöttem. Elkészült.
Szép, színes, gusztusos, finom volt.
Utolsó kommentek