Ahogy már máskor is, lesütöttem néhány csirkecombot, amit majd különféle köretekkel teszek változatossá. Ezúttal – ahogy gyakran – farrészes csirkecombot vettem. Legtöbbször az ilyet szét szoktam darabolni; a farrész levesnek, az alsó combok például sütni vagy pörköltnek, a felső combokat pedig kicsontozom, és úgy fogom majd sütni vagy bundázni/kirántani. A far-hát részről mindenképpen leszedem a bőrt, a többiről levágom a lelógó részeket, de gyakran a többit is lebőrözöm. Ezeket a bőrdarabokat pedig összegyűjtöm a fagyasztóban, amíg értékelhető mennyiség lesz belőle, akkor kisütöm. Töpörtyű és zsír lesz belőle. A zsírt főzéshez használom, a töpörtyűt meg „elcsipegetjük”.
De ez alkalommal kivételesen a farrésszel együtt sütöttem meg pár darab combot, mert nem volt időm (vagy kedvem) a darabolgatáshoz.
A körethez a betervezett zöldségféléket kockákra vágtam. Vöröshagyma, zöldpaprika (ami fehér, ill. sárgás), piros kápia paprika, padlizsán. Nem túl sok zsíron először a hagymát kevergettem, csak a puhulásig, azután a piros színű paprika következett, majd a fehér. Ezeket kissé már meg is pirítottam. A padlizsán hozzáadása után megsóztam, így levet is engedett, majd puhulásig főztem, míg már nem nagyon maradt ebből a léből.
A hozzávalók arányát nem méregettem, nagyjából azonos mennyiség volt mindegyikből, csak a hagymából kevesebb. Az ehhez hasonló keverékeket mindig az éppen itthon lévő készletek szerint csinálom, legfeljebb hasonlít egyik a másikra, de kétszer biztosan nem egyforma. Pont ezért szeretem.
Utolsó kommentek