HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (78) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (85) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (163) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Aszalt szilvával és fetával töltött csirkemell

2013.02.09. 08:25 BeckZsu

szilvcsmtepsi1.jpgszilvcsmtepsi2.jpgNem éppen a közelmúlt napokban készítettem ezt, hanem karácsonykor, de úgy gondolom, hogy nincs semmiféle ok arra, hogy ne lehetne bármikor megcsinálni.

Igazán nem bonyolult, és az is kényelmes, hogy egyszerre, egy tepsiben elkészül a hús és a köret.

Szép, méretes csirkemell-filéket – az alsó rész nélkül – úgy vágtam lapjában be, hogy mégis egyben maradjon. Az egyik felére rápakoltam a darabokra vágott, illetve inkább morzsolt feta sajtot, tetejére az egyenként négybe vágott aszalt szilvát, hússzeletenként kb. 4 egész darabot. Ráhajtottam a hús másik felét, és a biztonság kedvéért a három nyitott oldalát hústűvel összefogtam. Kívülről enyhén megfűszereztem: sóval, kakukkfűvel, római köménnyel, fehér borssal, gyömbérrel és pici piros paprikával.szilvcsmtepsi3.jpg

szilvcsmtepsi5.jpgA húsokat tepsibe fektettem, közé-, köréraktam a köretnek szánt, hasábokra feldarabolt sárgarépát, negyedelt hagymát és almát. Az almát nem hámoztam meg, csak a hibás részein (sajnos voltak ilyenek).

Fedő alatt sütöttem, 170 fokos sütőben, amíg a húst már puhának éreztem, de menet közben egyszer megfordítottam őket. Ekkor levettem a tepsiről a fedőt, és alsó lángon, magasabb hőfokon igyekeztem elfőzni a levét. Amikor a hús teteje pirulni kezdett – mert azért alsó lángon is megpirul – egy-egy darab bacont fektettem rájuk.

Amire a szalonna szépen megpirult, az étel elkészült. Tálalásnál a hústűket kibányásztam, ilyenkor már nem esik szét.

Nagyon kellemes ízkavalkád keletkezett az édes, sós, savanykás meg mindenféle keverékből.

Megjegyzés: akinek jobban tetszene sertéshúsból, természetesen ugyanígy megcsinálható, a karaj nagyjából hasonlóan könnyen megpuhul. Ez azért fontos, hogy az egyszerre sütésnél a zöldségek, főleg az alma ne főjön szét.

Szólj hozzá!

Címkék: zöldség gyümölcsös egytálétel csirkemell

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr285070563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása