Ismét itt a szezonja (Nálam. Főleg a narancs miatt.), újra elkészítettem, persze csak a magam módján, kb. ahogy máskor is, de most sem volt kevésbé finom.
A narancs, lilahagyma, jégsaláta, fekete olajbogyó, citromlé most is benne volt, de mivel volt szerencsém kapni valakitől igazi avokádóolajat, most az olíva helyett azt tettem rá, nem is nagyon spóroltam vele.
Hogy miért írom meg, hogy ilyet ettünk a hét végén, mikor már régebben megvolt? Azért, mert igazán ajánlom mindenkinek: finom és még szép is. Nagyon kellemes az ilyen színes ételt nézni is, miközben kint minden szürke. Valahogy rögtön jobb lesz tőle még a hangulatom is.
A csirkemellből a – szokásom szerint – összegyűjtött középső részeket (alsó rész, szűz rész és egyéb neveken is nevezik) bundáztam. A tojással, kukorica- és búzaliszttel vegyesen, tejjel kevert sűrű palacsintatésztát olasz fűszerkeverékkel ízesítettem, majd gyorsan kisütöttem. A csirkemell amúgy is nagyon gyorsan megsül, de ezek a darabok még annál is gyorsabban. Kb. 1-1 perc elég oldalanként, és így biztosan nem lesz száraz.
Utolsó kommentek