A saláta természetesen nem maradhat ki a fogyós vagy kalóriacsökkentős étrendből. Ha engem kérdeznek, szerintem semmilyen étrendből nem maradhatna ki, mert finom, változatos, kellemes. (És most nem merülnék bele abba az elméletbe, mely szerint minden saláta. Váncsa)
Nagyon kényelmesnek találom azt a módszert, hogy vacsorára – de akár ebédre is – összekeverek zöldséget, húsfélét, ahogy éppen eszembe jut, és persze amit az itthoni készlet megenged, aztán valami kötőanyaggal összefogom, aztán jól megeszem.
Egyik este előkészítettem magamnak a tervezett – persze fogyós – vacsorámat. Volt egy fél grillcsirkemell, egy fél kígyóuborka. Ez így elég unalmasnak látszott. Aztán mindkettőt felkockáztam, és összekevertem 2-3 kanál kefirrel. (Mióta valakitől kaptam kefirgombát, azóta mindig van kéznél kefir, nem nagy ügy megcsinálni.) Sózás vagy egyéb ízesítésként felvagdostam két darab sós-vizes uborkát, belekevertem. Így már jobban ízlett, de még rászórtam vagy két kiskanálnyi aprított snidlinget (metélőhagymát) is, amitől élénkebb lett az egész.
Ez is egy ötlet...
Utolsó kommentek