HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Kevert (öntött) pirog

2011.02.16. 18:55 BeckZsu

Újabb példa arra, hogy az olyan étel, amiben van tészta és töltelék, az mindenképpen pirog – vagy lehet pite, illetve pástétom, azaz pie is. (Attól függ, milyen nyelven szeretnénk, biztos akad még néhány név, de nem ez a fontos.)

Bármelyik gyúrt tészta nagyon jó, akár élesztős, akár sütőporos, és akár egyben, például piteformában készül, akár kisebb darabokban, valamilyen módon megformázva, pirozskiként, sütőben vagy olajban sütve. De ez a kevert-öntött fajta mindegyiknél egyszerűbb, gyorsabb. És tölteléktől függően szintén igen változatos lehet.

Én most tölteléknek egy adag kockára vágott csirkemellet, mexikói vegyes zöldséget és csiperkegombát pirítottam meg, először külön-külön, aztán ezeket összekevertem, kicsit megsózva, borsozva és kevés majoránnával és bazsalikommal megszórva még együtt is átforgattam a serpenyőben. Félretettem hűlni.

A tésztához kézi mixerrel – de lehet akár fakanállal vagy kézi habverővel is – elkevertem három egész tojást egy pohár kefirrel, 75 ml olajjal, végül egy fél csomag sütőporral és egy csapott teáskanálnyi sóval kevert másfél pohár (2 dl-es) liszttel.

Egy jénai tálat – persze lehetett volna tepsiben is – kivajaztam, beleöntöttem a tészta kb. felét. Erre ráterítettem a húsos-zöldséges tölteléket, ráöntöttem a többi tésztát.

180 fokos sütőben kb. 40 percig sütöttem, akkor tűvel ellenőriztem, hogy átsült-e. Csupán dísznek kevés reszelt sajttal megszórtam, azt még rásütöttem. Frissen, melegen ettük ebédre, nekünk elég is volt, de aki igényli, készítsen elé egy lazább levest is, akkor egészen komplett, minden igényt kielégítő ebéd lesz.

1 komment

Címkék: orosz zöldség egytálétel csirkemell

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr992666062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.02.17. 21:05:59

kár hogy fagyasztott zöldségkeverék van benne, pedig csinos
süti beállítások módosítása