HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Székelykáposzta

2008.02.10. 17:31 BeckZsu

Bizonyára sokan tudják, hogy ez az étel, amit székelygulyásnak is szoktak nevezni, egy személyről kapta a nevét. Az Ínyesmester így meséli a történetet (itt kissé rövidítve): Történt egy napon, hogy Székely István vármegyei főlevéltáros későn tért be ebédre egy…

1 komment

Címkék: pörkölt egytálétel sertéshús

Hering

2008.02.08. 08:31 BeckZsu

Nem fogom most a hering jellemzőit leírni, lényeg az, hogy egy kisméretű hal. Nálunk leginkább pácolt hering formában fogyasztják, népszerűbb nevén ruszni vagy ruszli. Ismeretségi körömben úgy vettem észre, hogy ezt vagy nagyon szereti valaki, vagy utálja. Középút…

3 komment

Címkék: hal hidegkaja büféasztalra

Az én napom

2008.02.07. 10:42 BeckZsu

Ez teljesen magánügy, de úgy gondoltam, hogy ha már ennyi embert „behívtam” a konyhámba, akkor miért ne osszam meg mindenkivel ezt is. Szóval ma van a születésnapom. A sokadik, ezért aztán kissé felemás érzéseim vannak, jó is meg nem is. Emlékek kavarognak a fejemben,…

20 komment

Címkék: személyes

Meggyes-gombás csirkemell

2008.02.05. 19:09 BeckZsu

Ez az étel családunk egyik kedvence, az ötlet nem az enyém, Frank Júlia nyomán készül. Legtöbbször csiperkegombát használok hozzá, hiszen az a leginkább elérhető számomra, picurka gombákat keresek, és egyben hagyom. Sajnos már pár éve annak, hogy szegfűgomba került bele, az volt a legjobb. Most…

Szólj hozzá!

Címkék: csirke gomba köret gyümölcsös csirkemell

süti beállítások módosítása