HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Sonkás kifli (félhold)

2008.08.31. 17:00 BeckZsu

Azt gondolom, hogy csipegetni valóból soha nem lehet sok. Ha esetleg elakad a beszélgetés, segít, ha az ember be-bekap valamit, azzal is telik az idő. Ez persze nem teljesen komoly, a lényeg az, hogy jó, ha van az asztalon valami ilyesmi. Vendégek nélkül sem baj, ha van egy kis…

5 komment

Címkék: rágcsa büféasztalra

Tepsis húsos rizs padlizsánnal

2008.08.29. 08:35 BeckZsu

Buli előtti délutánon hárman nyüzsögtünk a konyhában: a lányon kívül, aki miatt az egész felhajtás volt, egy barátnőm – mivel éppen ráért – önként vállalta, hogy besegít nekünk. Meg persze még itt volt két „fiú” is, hát valami ebédről is kellett…

Szólj hozzá!

Címkék: padlizsán egytálétel rakott

Diós padlizsánfalatok (Vendégség 3.)

2008.08.28. 07:54 BeckZsu

Grúz recept. A töltelék egy fokhagymás, diós sűrű mártás. 15 dkg darált dióhoz egy kisebb fej vöröshagymát megpárolunk, belenyomunk 2-3 gerezd fokhagymát, hozzákeverjük a darált diót, és kevés húslevessel (vagy vízzel) felengedve, enyhén megsózva sűrűre főzzük. A hozzá…

7 komment

Címkék: dió padlizsán töltött büféasztalra

Tojással töltött fasírt (Vendégség 2.)

2008.08.27. 08:07 BeckZsu

A rúdban sütött, más néven egybefasírt mindig nagyon jó egy hidegtálra, de nem árt, ha egy kis többlet, díszítés is van hozzá/benne. Ha egész kemény tojásokat rejtünk el a közepében, akkor az a klasszikus Stefánia-vagdalt. Azzal nekem több gondom is van; túl nagy átmérőjű…

3 komment

Címkék: darálthús büféasztalra

Nagy vendégség 1.

2008.08.26. 07:55 BeckZsu

Nem túl könnyű 20 embernek ennivalót kitalálni, még akkor sem, ha csak hideg kajáról van szó, hiszen „rendes” ebédhez nem tudnék leültetni ennyit. Nehezíti még a dolgot, hogy kb. a fele ismeretlen, fogalmam sincs, mit szeretnek. És persze nem vagyok képes ezt egy, de még két…

6 komment

Címkék: büféasztalra

süti beállítások módosítása