HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Padlizsán hasábburgonya módra

2008.07.31. 09:32 BeckZsu

Már a cím elmond mindent, recept nem kell hozzá, azért írom csak le, mert ez is egy ötlet azoknak, akik hozzám hasonlóan mindenféle formában és módon szeretik a padlizsánt.

Most hosszúkás darabokra vágtam – meghámozva – utánozva a hasábburgonya formáját. Mivel ennek már kicsikét sötétebbek voltak a magjai, a biztonság kedvéért lesóztam, állni hagytam, amíg kiengedte a levét (kb. félóra). Ezután leöblítettem, kicsit ki is nyomkodtam.

Bő olajban, elég gyorsan megsütöttem. Így kap egy kellemes aranybarna kérget, és ha nem lassan sütjük, nem szív magába annyi olajat.

Szólj hozzá!

Címkék: köret padlizsán

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr90593927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása