Már bevallottam, hogy erősen vonzódom a bundában sült mindenféle kajákhoz. Egyrészt sok mindent lehet bundázni, másrészt a tészta összetételével is lehet variálgatni, és ettől mindjárt kicsit más és más lesz. Lehet nagyobb darab valamiket belemártogatni a tésztába, de lehet apróbb valamiket belekeverni, és kanállal adagolva megsütni.
Először egy kis apróra vágott szalonnát pirítottam, ebbe tettem 2 db virslit felkarikázva, volt egy kis maradék vegyes zöldség, amiben póréhagyma, zöldbab, borsó, sárgarépa, fehérrépa és brokkoli volt, ezt belekevertem, összepirítottam az egészet. Amíg hűlt, bekevertem a tésztát.
Ehhez egy tojáshoz kb. három kanál lisztet, egy kiskanál sütőport és egy pohár joghurtot kevertem össze kézi habverővel. Mivel egy kicsit túl sűrűnek találtam, hozzátettem még kanalanként (hogy nehogy a végén meg híg legyen) 3 kanál tejet. Az eredmény tejfölsűrűségű massza. Megsóztam, kevés fokhagyma-granulátumot is beletettem.
Összekevertem a virslis zöldséggel, és kanalanként olajban, serpenyőben megsütöttem. Csalamádé kíséretében bőven elegendő volt egy ebédre.
Utolsó kommentek