Egy újabb csirkecomb változat. De hát ott a sok szép karfiol a piacon, meg szeretjük is. Meg egyszerű is.
A karfiolt szokás szerint szétszedtem, megmostam. A csirkecombok már szét voltak szedve, csak felsőcomb volt, most nem csontoztam ki. Tepsit egészen kevés csirkezsírral kikentem, váltogatva beletettem a megsózott csirke- és karfioldarabokat. Volt még itthon kb. 5 dekányi füstölt szalonna, azt felvagdaltam, és a tetejére szórtam (persze szalonna nélkül is jó). Aztán eszembe jutott, hogy a múltkor kapott zöld paradicsomok között volt még pár darab piroskás (mert csak amolyan kényszerérett, nem valami szép) paradicsom, gondoltam, az is elfér még a tetején.
Lefedve a sütőbe raktam, nem túl erős fokozaton. Félóra múlva megnéztem, megfordítottam a csirkéket, aztán még egyszer-kétszer. Amikor már a puhához közeli állapotban volt, levettem a fedőt, bőrével fölfelé fordítottam a csirkecombokat, pirítottam egy ideg, aztán rászórtam egy jó adag (kb. 10 dkg) reszelt füstölt sajtot, azt is rápirítottam.
Utolsó kommentek