HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Karfiollepény sajtszósszal

2007.10.07. 17:59 BeckZsu

Mivel a múltkori karfiol túl nagy volt, valamit kellett kezdeni a maradékkal, megfőzve tettem félre, így kibír a hűtőben pár napot anélkül, hogy baja lenne.

Egy tojást összekevertem két kanál liszttel, belekevertem az apróra felvagdosott karfiolt, kis sót, fehérborsot, még egy kis vízzel hígítottam. Olyasmi massza lett, mint a tócsni, úgy is sütöttem meg, kanállal a serpenyőbe adagolva, nem túl sok olajon.

A sajtszószhoz hígabb besamelt főztem, belekevertem sajtot, összefőztem, amíg megolvadt, petrezselyemmel, snidlinggel ízesítettem. Egy ilyen gyors sajtmártáshoz jól el lehet használni az esetleg a hűtőben kallódó, maradék, kicsit kiszáradt sajtokat is, de kocka, más néven háromszögletű sajtot is szoktam beleolvasztani.

1 komment

Címkék: zöldség mártás karfiol

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr74189226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juli 2007.10.08. 19:59:22

szerintem jobb, ha a karfiolt reszeljük, mert jobban eloszlik. Én teszek még bele egy fél mokkáskanálnyi sütőport is, ettől sokkal könnyebb, mert nem szívja meg magát olajjal. Ráadásul kis kövér hasábszerűeket szaggatok.
süti beállítások módosítása