Már megint következik a „variációk egy témára”. A zöldséges hús témában – már mondtam – a lehetőség szinte végtelen. Lehet változtatni a zöldséget, a fűszereket, a hús fajtáját is, lehet tejföllel, tejszínnel vagy anélkül stb.
Először a dinsztelt hús, hagymán, fokhagymán kezdve, beletettem a csirkemell-kockákat, mikor átfehéredett, hozzátettem a felvágott zöldbabot. Sóztam, fedő alatt először saját levében, később kevés vízzel pótolgatva addig pároltam, míg a bab is, a hús is megpuhult. Petrezselyemmel, kaporral és egy egészen kicsi (kb. két felaprított levélke, hogy ne domináljon az íze, csak valahol a mélyben) tárkonnyal megszórtam. Tejfölt tettem hozzá, átkevertem, átforraltam, kész is.
Nagyobb étvágyúaknak természetesen lehet hozzá rizst vagy főtt tésztát is adni, bármelyik illik hozzá.
Utolsó kommentek