Volt a mélyhűtőben hat darab (természetesen üres) palacsinta. Életemben először próbáltam ki, amit már sokan mondtak, hogy semmi baja nem lesz a fagyasztástól. Szobahőmérsékleten hagytam felengedni. Bevált.
Csirkecombot apró darabokra vágtam, persze bőre nélkül, nagyon kevés olajon megpirítottam, hozzátettem a felaprított gombát, megsóztam, a gomba – és a saját – levében párolódott tovább a hús is. Nem tettem hozzá fűszereket, hogy a gomba íze minél jobban érvényesüljön. Amikor minden puha volt, megszórtam egy kiskanál keményítővel, éppen csak hogy egy kicsit összefogja.
Ezzel megtöltöttem a palacsintákat, két oldalát behajtva, föltekerve. Tűzálló edénybe fektettem. A tetejüket megkentem tejföllel, bőven megszórtam reszelt sajttal.
Sütőben addig hagytam közepes hőfokon, amíg a sajt megpirult.
Utolsó kommentek