Jó meleg nyárra ajánlom.
A padlizsánt meghámozom, kockára vágom, besózom, állni hagyom.
Dinsztelt húst készítek; kockára vágott hagymát megpárolok, amikor puha, beleteszek 2 gerezd fokhagymát apróra vágva, és rögtön hozzáteszem a szintén kockára vágott húst. Sózom, és lassú tűzön sütöm-főzöm addig, míg elfogy a saját leve, kevergetve kicsit lepirítom.
A padlizsánról leöntöm a levet, amit engedett, ha sötét színű a lé, le is öblítem, hogy nehogy keserű legyen.
Hozzákeverem a padlizsánt a csirkéhez, átpirítom, majd kevés vizet adva hozzá tovább főzöm, többször lepirítom, mindig csak kevés vízzel fölengedve utána. Közben fűszerezem, borssal, most éppen tárkonnyal és egy kis petrezselyemmel. Mikor minden elég puha, nincs leve, belekeverek egy pohár tejfölt, egyet forralok és kész.
Ehhez általában szoktam főzni rizst vagy tésztát, de úgy gondoltam, hogy kánikulában elég ennyi, inkább egy kicsit több padlizsánnal csináltam.
Ilyen módon dinsztelt húst (nem tudom, miért, a húst dinszteltnek, a zöldséget pároltnak nevezem, pedig ugyanazt jelenti) bármilyen húsból lehet, szinte bármilyen zöldséggel vagy anélkül is, különböző köretekkel.
Utolsó kommentek