Nem fasírt
Csirkemellet (kb. 25 dkg) kicsike, hosszúkás darabokra vágtam, felvágtam egy fej hagymát negyed karikákra.
Összekevertem egy tojást két evőkanál liszttel, egy evőkanál étkezési keményítővel, egy kanál tejjel és 4 evőkanál majonézzel, sóval. Ebbe a masszába beleforgattam a hús- és hagymadarabokat, belereszeltem durvára 2 db nagyobbacska krumplit (ehhez öreg krumplit). Negyedórát a hűtőben állni hagytam.
Serpenyőben olajat melegítettem – nem kell túl sok egyszerre –, és kanállal kis adagonként aranybarnára mindkét oldalukon megsütöttem a kis húspogácsákat.
A majonézes ötletet egy orosz oldalról vettem, ők nagyon gyakran használnak majonézt különböző meleg ételekhez is, nem csak salátafélékhez, nekem tetszett az eredmény.
Köretként csak paradicsomsaláta volt mellé, még mindig jó meleg van, ilyenkor nem kívánunk többet.
Utolsó kommentek