Szerintem a cukkini jó és sok mindenre használható. Én még nem unom.
A csirkemellet kicsontoztam, így egy mell két darab, aztán levettem róla azt a kis középső részt, amit nem tudom, hogy hívnak hivatalosan, szerintem a csirke szűz része, azt eltettem más alkalomra. A maradék darabot vastagságában kettévágtam, így egy mellből 4 szelet lett. Összekevertem egy teáskanál kész grillfűszert, még egy kis fokhagymát és majoránnát, egy evőkanál szójaszószt és egy teáskanál olajat. Ebbe beleforgattam a húsokat, félretettem a hűtőbe.
Két karcsú cukkinit kockára vágtam, egy fej új főzőhagymát is. Kevés olajon megpároltam először a hagymát, hozzátettem a cukkinit, kb. 5 percig kevergettem együtt, majd hűlni hagytam.
Sűrű palacsintatésztát kevertem egy tojásból, 5 evőkanál lisztből, egy mokkáskanál sütőporból (ez azért kell, hogy könnyebb legyen, és ne szívja magába majd az olajat, amiben sütöm) és kb. másfél dl tejből kézi habverővel. Ebbe belekevertem a langyos hagymás cukkinit.
Serpenyőben fél cm magasan olajat melegítettem, és evőkanalanként beleszaggattam a tésztás masszából, mindkét oldalukon aranyosra sütöttem a lepénykéket.
Másik serpenyőt kicsit megmelegítettem, beletettem a hússzeleteket (olaj már nem kell, benne van a pácban), egyik oldalon kb. 5 perc, másik oldalon kb. 3 percig sütöttem, amikor már látszik, hogy pirulni kezd, kész is.
Utolsó kommentek