A – nem túl puhára – megfőzött kétféle spárga második feléből salátát csináltam, olyat, ami akár egy „fogyós” ebédnek is megfelel, különösen, amikor meleg van, de „kímélős” vacsorának mindenképpen elég.
A spárgát ehhez is kisebb darabokra vágtam. Vékony csíkokra felvágtam 10 dkg sonkát. A kertben szedtem egy jó csokor zöldfűszert; főleg oregánót, kevesebb citromfüvet, tárkonyt. Ezeket megmostam, leszárítgattam, apróra vágtam. Külön fölvágtam egy nagy csokor snidlinget (metélőhagymát) is.
Az öntethez egy teáskanál mustárt – kézi habverővel – összekevertem két teáskanál olívaolajjal, csipet sóval és egy nagyobb (250 g) pohár joghurttal. Kanállal kevertem hozzá az aprított zöldfűszereket és a snidling felét.
A spárgadarabokat beleforgattam az öntetbe, egy darabig félretettem, hogy keveredjenek, „összeérjenek” az ízek.
Tálalásnál a joghurtos spárgát tányérra púpoztam, rászórtam a felcsíkozott sonkát és a kihagyott snidlinget.
Utolsó kommentek