HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (78) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (85) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (163) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Szőlő

2009.09.01. 12:46 BeckZsu

Nálunk nincs nagy szőlőültetvény, csak a víkendház terasza fölött felfuttatva egy kis lugas, ami árnyékolóként is működik. Természetesen nem borszőlő, hanem csemege. Nagyon szeretem nézegetni, ahogy fejlődik, évről évre csodálom. Amikor már érik, és ebből tudom, hogy közeledik az ősz, legalább van minek örülni, miközben sajnálom, hogy elmúlik a nyár.

Megnéztem a tavaly ilyentájt készült képeket, gondoltam most is megmutatom, milyen most, napfénynél és esti lámpavilágításnál.

És akkor megláttam Trinity aktuális vkf kiírását, úgy láttam, hogy nem csak engem varázsol el ez a gyümölcs, ami lehet, hogy nem is gyümölcs. Hiszen emlékszem, a tankönyvekben mindig úgy fogalmaztak, hogy: gyümölcs- és szőlőtermesztés. De mindegy, a lényeg, hogy finom, egészséges maga a gyümölcs és a belőle készült bor is – ha mértékkel fogyasztják.

Egy régi, 30-as évekbeli háztartási és egészség-tanácsadó könyvemben többféle betegségre, illetve az egészség fenntartására szőlőkúrát is javasol a szerző.

Tehát fogyasszunk minél többet belőle, használjuk ki, amíg tart a szezon – szerencsére elég hosszan, hiszen a különböző fajták sorban, egymás után érnek be.

Szólj hozzá!

Címkék: személyes

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr771352749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása