HTML

àlabeck

Csak főzök és elmesélem. Közben néha magamról is.

Ha írnál: beckzsu@gmail.com

Címkék

általános (20) avokádó (3) bab (7) befőzés (26) brokkoli (4) büféasztalra (117) cékla (4) csirke (90) csirkecomb (58) csirkemáj (22) csirkemell (124) csirkeszárny (3) cukkini (38) darálthús (56) dió (32) édes (65) egyéb (17) egytálétel (117) főzelékféle (45) fűszer (32) gomba (31) grúz (7) gyors (3) gyümölcsös (48) hajdina (5) hal (39) hidegkaja (53) káposzta (20) karfiol (24) kelbimbó (6) kézimunka (7) kímélős (26) köret (77) krumpli (79) leves (39) low carb (13) mák (5) maradék (39) marhahús (13) mártás (48) menüterv ötlet (3) mesélek (20) olajbogyó (11) orosz (28) padlizsán (43) paprika (4) paradicsom (3) pörkölt (25) pulykacomb (22) pulykamell (17) rágcsa (23) rakott (48) rántott (49) reggeli (10) sajt (8) saláta (84) sertéshús (53) spárga (23) szabad tűzön (13) személyes (119) tészta (43) töltött (19) túró (18) uborka (5) zöldség (162) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Rizses kolbász

2009.03.09. 16:13 BeckZsu

Ez is egy hirtelen ötletből született gyors és (szerintünk) finom ebéd. Régebben is elmeséltem, hogy folyamatosan vadászunk valamilyen jó kolbászra, de ritkán sikerül találni. Nemrég vettünk egyet, ami elég jó volt, de amikor másodszor megláttam és meg is vettem ugyanazt a márkát, már nem ugyanolyan volt. Nem rossz, de mégis... Így azt gondoltam, hogy a csak úgy, kenyérrel evés helyett inkább főzéshez használom.

A kolbászból kb. 20 dekát, miután a bőrét lehúztam, nem nagyon vékony félkarikákra vágtam. Egy nagyobb felkockázott hagymát üvegesre pároltam, rádobtam a kolbászt, és addig kevergettem, amíg nem kezdett el sülni. Akkor kevés vízzel fölengedtem, vagyis valami pörköltfélét főztem belőle. Pirospaprikát nem tettem hozzá, volt elég a kolbászban. Hogy ne legyen annyira tömény, hozzátettem egy maréknyi vegyes zöldséget is (a fagyasztóból).

Közben egy pohár rizst megfőztem, nem egészen puhára. Összekevertem a kolbászpörkölttel, felforraltam, majd elzártam, lefedtem, így puhult meg.

Csemege uborkával kiegészítve ettük, igazán jó volt. Persze ez csak távolabbi rokona a bácskai rizses húsnak vagy akár a rizses gombának, de felvettem az étlapunkra, majd kiderül, mivel tudom még variálni.

5 komment

Címkék: pörkölt

A bejegyzés trackback címe:

https://beck.blog.hu/api/trackback/id/tr16991627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zhaoman 2009.03.09. 21:05:43

ma ugyanezt főztem, csak zöldség nélkül :)

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2009.03.09. 21:11:04

@zhaoman: nagy szellemek, ha találkoznak ... ;)
Én meg eléggé zöldség-(meg persze hús-)mániás vagyok.

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2009.03.12. 00:12:19

Kedves Posztíró!

Ez biza ínycsiklandozó! Utoljára Bogyó néninél ettem ilyen finomat, meg is nyaltam utána mind a 10 digitusom!

Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának IV. éves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon, osztatlan, kredites képzésben, nappali tagozaton

sewa 2009.03.13. 12:39:13

Az egyik legjobb kolbász amit mostanában ettem, a Hartai volt. A Hunyadi téri piacon árulják, meg talán a K@isersben!

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2009.03.14. 08:40:05

@sewa: köszönöm a tanácsot, mindenképpen megpróbálom.
süti beállítások módosítása