Ez is egy hirtelen ötletből született gyors és (szerintünk) finom ebéd. Régebben is elmeséltem, hogy folyamatosan vadászunk valamilyen jó kolbászra, de ritkán sikerül találni. Nemrég vettünk egyet, ami elég jó volt, de amikor másodszor megláttam és meg is vettem ugyanazt a márkát, már nem ugyanolyan volt. Nem rossz, de mégis... Így azt gondoltam, hogy a csak úgy, kenyérrel evés helyett inkább főzéshez használom.
A kolbászból kb. 20 dekát, miután a bőrét lehúztam, nem nagyon vékony félkarikákra vágtam. Egy nagyobb felkockázott hagymát üvegesre pároltam, rádobtam a kolbászt, és addig kevergettem, amíg nem kezdett el sülni. Akkor kevés vízzel fölengedtem, vagyis valami pörköltfélét főztem belőle. Pirospaprikát nem tettem hozzá, volt elég a kolbászban. Hogy ne legyen annyira tömény, hozzátettem egy maréknyi vegyes zöldséget is (a fagyasztóból).
Közben egy pohár rizst megfőztem, nem egészen puhára. Összekevertem a kolbászpörkölttel, felforraltam, majd elzártam, lefedtem, így puhult meg.
Csemege uborkával kiegészítve ettük, igazán jó volt. Persze ez csak távolabbi rokona a bácskai rizses húsnak vagy akár a rizses gombának, de felvettem az étlapunkra, majd kiderül, mivel tudom még variálni.
Utolsó kommentek