Kenyérre kenős, reggelire való készült az almás máj maradékából. Igaz, kicsit elszámoltam magam, azt hittem, több fog kimaradni, de úgy látszik, igen bőségesen töltöttem a palacsintákat. Annyi azért volt, hogy érdemes legyen belőle egy ilyen májkrémet keverni, lemértem, 17 dkg volt.
Ezt aprítógépben összetörtem – így kisebb darabok is maradnak benne –, hozzátettem kb. 5 dkg vajat, azt is még a gépben. Aztán már villával kevergettem tovább egy evőkanál mustárral, egy reszelt kemény tojással. Sózásként újra a darált piros paprikát használtam, és még snidlinget is kevertem hozzá. Nem akartam semmilyen fűszert túlzásba vinni, hogy minél jobban érvényesüljön a máj saját, és az alma kissé pikáns íze.
Újra van egy kis kence néhány reggeli kenyérszeletre, hasonlót már csináltam resztelt májból, másikfélét sütőben, csirkemájból és borjúmájból is. Lehet variálni az ízesítéssel, adalékokkal is, mindegy, bármelyik jobb, mint amit készen vennék.
Utolsó kommentek