Reggelire, vacsorára.
Csirkemájból hagymával egyszerű resztelt májat készítettem, a hagymát kockára vágtam, most libazsíron megpároltam, darált, sós paprikakrémet kevertem bele, hozzátettem a „zsinóroktól” megszabadított, többé-kevésbé csíkokra vágott csirkemájat, borsot, majoránnát.
Mivel a fél kilós csomag csirkemáj sok kettőnknek, így lett belőle kétféle étel. Kb. egyharmadát aprítógépben összetörtem (lehet húsdarálóval is), kivettem, majd összepépesítettem egy előzőleg beáztatott és kicsavart zsemlét is. A masszához kevertem még a máj felének megfelelő mennyiségű darált pulykamellet, két egész tojást, még egy kevés paprikakrémet (ezzel a sózás is elintézve), fokhagymaport, gyömbért jó alaposan összekevertem.
Van egy kisméretű, hosszúkás formám, azt szalonnaszeletekkel (bacon) kibéleltem úgy, hogy az oldalán kilógjon, beletöltöttem az eléggé lágy májas keveréket, ráhajtottam a szalonnákat, előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 35 percig sütöttem, a vége felé már csak alsó lángon, hogy a tetején lévő szalonna ne süljön túl.
Amikor kissé meghűlt, tálra borítottam, hűtőbe tettem. Lehet szeletelni, de kenhető is.
Természetesen másfajta húsból és májból is el lehet készíteni, kinek-kinek ízlése szerint, a szalonnát is el lehet hagyni, akkor elég csak kikenni a sütőedényt.
Utolsó kommentek